GROOVE – dansefest for krop og sjæl

“I would believe only in a God that knows how to dance.”

Sådan har Nietzsche efter sigende engang sagt, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Og Hvis den Gud oven i købet  danser GROOVE, vil jeg straks melde mig som hans discipel. For nogle år iden opdagede jeg danseformen GROOVE, og blev så vild med det, at jeg måtte undersøge det nærmere. Derfor uddannede jeg mig til facilitator i GROOVE for børn – og for voksne. Det var også derfor, jeg skrev denne artikel til magasinet Psykologi med overskriften: “GROOVE  – en dansefest for krop og sjæl”. Den artikel vil jeg gerne dele her.

Den nye danseform groove er en stor dansefest og god fysisk træning. Det er også en øvelse i kreativitet, autenticitet og i kunsten at følge sit hjerte. Og blive lidt mere ligeglad med andres mening om dig og det, du gør. Psykologi har været på dansegulvet for at danse groove.

Læs hele artiklen (pdf) om danseformen GROOVE. Magasinet Psykologi 2015. Tekst: Heidi Vesterberg Foto: Lisbeth Holten
reportage-groove.pdf

Hvad er GROOVE?

GROOVE er først og fremmest  en fantastisk dansefest og god fysisk træning, men det er meget mere end det. Det er også en øvelse i kreativitet, autenticitet og kunsten at følge sit hjerte. Og blive lidt mere ligeglad med andre mennesker tænker. Og ved Gud – den evne er vi mange, der har brug for at træne. Både børn og voksne.

Som en af landets bedste og mest erfarne GROOVE facilitatorer siger:

Vi er flokdyr og ekstremt bange for at træde ved siden af. Ofte gør vi ikke det, vi selv har brug for, men det, vi tror, andre forventer af os. Det gælder både på dansegulvet og i livet, siger mastertrainer Torild Maya Thornsohn, der leder GROOVE i dansestudiet Soulhouse på Nørrebro i København. 

Foto: Lisbeth Holten.

Foto: Lisbeth Holten.

Vil du også danse GROOVE?
GROOVE findes i forskellige versioner for børn, voksne og familier.

I kulturhuset Absalon på Vesterbro er der Familie GROOVE , hvor børn og voksne danser sammen. Det er mig, der leder dansegulvet, og vi danser hver lørdag kl. 11.30. Pris: 50,- kr pr. næse. Læs mere om det her.

Du kan gå til GROOVE i København, Århus og Lyngby og mange andre steder i landet.
Spørg efter et lokalt hold på vores Facebookside: GROOVE DENMARK

Tjek også dansestudiet Soulhouse på Nørrebro:  www.soulhouse.dk

GROOVE er udviklet af den amerikanske danseinstruktør Misty Tripoly, der efter mange år som underviser i dans og fitness satte sig for at skabe en dans, hvor alle kunne udtrykke sig autentisk og udfolde deres fulde potentiale. I dag rejser hun verden rundt med sine workshops, events, retreats og foredrag. Læs meget mere om GROOVE og Misty Tripoli på www.groovemovement.com

 

5 GROOVE SANDHEDER

I GROOVE arbejder man med fem forskellige sandheder eller læresætninger som grundlag for dansen og for undervisningen. De kan også bruges i livet udenfor dansegulvet.

1 INGEN ER OPTAGET AF, HVORDAN DU SER UD
Vi har ofte en idé om, at andre er optaget af, hvad vi gør. Selvom de andre som regel er mere optaget af sig selv. Og hvis de alligevel har en mening om dig og det, du gør – så er det deres problem.

2 DIN MÅDE AT DANSE PÅ ER DEN RIGTIGE
Når du danser autentisk og mærker, hvad din krop har brug for eller lyst til, kan du ikke gøre det forkert.

3 DU SKAL IKKE LIGNE ANDRE END DIG SELV
Du må gerne være anderledes. Du skal ikke kopiere nogen, men bare være dig.

4 DU SKAL UD AF KOMFORTZONEN
Hvis du vil skabe forandringer, er du den eneste, der kan gøre det. Du skal turde komme ud af din komfortzone og bevæge dig ud på dybt vand. Du kan altid komme tilbage igen.

5 GØR DET!
Alle disse læresætninger bliver først til mere end gode tanker, når de bliver praktiseret og ført ud i livet.