GROOVE – dansefest for krop og sjæl

“I would believe only in a God that knows how to dance.”

Foto: Lisbeth Holten.

Foto: Lisbeth Holten.

Sådan har Nietzsche engang sagt, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Hvis den Gud ovenikøbet danser GROOVE, ville jeg straks melde mig som hans discipel.

Sidste efterår opdagede jeg danseformen GROOVE, og blev så vild med det, at jeg måtte undersøge det nærmere. Derfor er jeg selv ved at uddanne mig til at lede GROOVE for børn – og derfor skrev jeg denne artikel til magasinet Psykologi med overskriften: “GROOVE  – en dansefest for krop og sjæl”.

GROOVE er nemlig ikke kun en skidesjov dansefest og god fysisk træning. Det er også en øvelse i kreativitet, autenticitet og kunsten at følge sit hjerte. Og blive lidt mere ligeglad med andre mennesker tænker. Og ved Gud – det er vi mange, der har brug for at træne.

Vi er flokdyr og ekstremt bange for at træde ved siden af. Ofte gør vi ikke det, vi selv har brug for, men det, vi tror, andre forventer af os. Det gælder både på dansegulvet og i livet, siger Torild Maya Thornsohn, der leder GROOVE i dansestudiet Soulhouse på Nørrebro.

Vil du også danse GROOVE? Tjek: www.soulhouse.dk
Læs mere om GROOVE og kvinden bag, Misty Tripoli: www.groovemovement.com

GROOVE er udviklet af den amerikanske danseinstruktør Misty Tripoly, der efter mange år som underviser i dans og fitness satte sig for at skabe en dans, hvor alle kunne udtrykke sig autentisk og udfolde deres fulde potentiale. I dag rejser hun verden rundt med sine workshops, events, retreats og foredrag. Groove er nemlig mere end en sjov dansefest.

5 SANDHEDER

I GROOVE arbejder man med fem forskellige sandheder eller læresætninger som grundlag for dansen og for undervisningen. De kan også bruges i livet udenfor dansegulvet.

1 INGEN ER OPTAGET AF, HVORDAN DU SER UD
Vi har ofte en idé om, at andre er optaget af, hvad vi gør. Selvom de andre som regel er mere optaget af sig selv. Og hvis de alligevel har en mening om dig og det, du gør – så er det deres problem.

2 DIN MÅDE AT DANSE PÅ ER DEN RIGTIGE
Når du danser autentisk og mærker, hvad din krop har brug for eller lyst til, kan du ikke gøre det forkert.

3 DU SKAL IKKE LIGNE ANDRE END DIG SELV
Du må gerne være anderledes. Du skal ikke kopiere nogen, men bare være dig.

4 DU SKAL UD AF KOMFORTZONEN
Hvis du vil skabe forandringer, er du den eneste, der kan gøre det. Du skal turde komme ud af din komfortzone og bevæge dig ud på dybt vand. Du kan altid komme tilbage igen.

5 GØR DET!
Alle disse læresætninger bliver først til mere end gode tanker, når de bliver praktiseret og ført ud i livet.