Arkitekten der blev postbud – og drømmen om det simple arbejdsliv

/ februar 18, 2016/ Blog: Verden ifølge Vesterberg

Dette er historien om en dygtig arkitekt. Han fik sit drømmejob, alle de muligheder han kunne ønske sig og masser af anerkendelse. Han havde det bare ad helvede til.
Efter perioder med stress og års kamp mod præstationsangst besluttede arkitekten sig for at lære “bare at have et arbejde”. Han havde nemlig ikke et arbejde. Han VAR sit arbejde.

I dag er arkitekten Thim Rohde blevet postbud. Og glad. Han går glad på arbejde, og glad hjem igen. Han løser en konkret opgave på sit arbejde, og når han er færdig med det, går han hjem for  at holde fri.  Leve sit liv og male sine malerier. Uden at tænke på sit arbejde imens.

Jeg er fuldstændig vild med den historie, og har stor respekt for hans valg. Jeg tror, vi er mange, der længes efter efter et mere simpelt arbejdsliv med enkle og konkrete arbejdsopgaver. I gamle dage havd man bare et arbejde. I dag skal vi helst have en passion for det, vi laver, og brænde for arbejdet. Nogle af os brænder så meget, at vi ender med at brænde ud. Det har jeg skrevet en temaartikel om til magasinet Psykologi.

Skærmbillede 2016-02-18 kl. 13.46.06

Her kan du læse hele historien om arkitekten der blev postbud. Du kan også læse mit interview med stressekspert Thomas Milsted og coach Pernille Melsted om danskernes meget store arbejdsidentifikation. Og hvorfor det er klogt også at finde glæden i noget andet end arbejdet. Læs hele artiklen her:

Har du et arbejde – eller ER du dit arbejde?

Og som altid: Du må meget gerne dele og kommentere. Tak fordi du gider læse med.

Pst:  hvis du vil se arkitektens malerier, kan man se dem her: http://www.thim-rohde.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*