GROOVE – en dansefest for krop og sjæl

/ april 26, 2016/ Blog: Verden ifølge Vesterberg

“I would believe only in a God that knows how to dance.”

Foto: Lisbeth Holten.

Foto: Lisbeth Holten.

Sådan har Nietzsche engang sagt, og jeg er tilbøjelig til at give ham ret. Hvis Gud oven i købet danser GROOVE, vil jeg straks melde mig som hans discipel.

For nogle år siden opdagede jeg danseformen GROOVE. Jeg havde længe ledt efter et sted, hvor jeg bare kunne få lov til at danse. Helst uden at føle mig gammel eller forkert, og gerne et sted, hvor jeg ikke behøvede at vente til midnat før vi turde danse.

Alt det fandt jeg i GROOVE – og en hel masse andet. GROOVE er nemlig ikke bare dans. Det er også supergod musik i alle mulige genrer, et rum hvor man hverken kan være for meget eller for lidt og et sted, hvor man ikke skal præstere andet end at nyde dansen og musikken. Og så er det skidesjovt.

Jeg blev så vild med det, at jeg måtte vide alt om det. Derfor har jeg uddannet mig til facilitator i GROOVE  både for børn og for voksne.  Og derfor skrev jeg en reportage om et af mine første møder med GROOVE: 

I denne artikel kan du læse om mit første med danseformen GROOVE.  Mastertrainer Torild Thornsohn fortæller om dansen og tankerne bag GROOVE.  Artiklen blev trykt i magasinet Psykologi, foto; Lisbeth Holten. Du kan læse hele artiklen her: En dansefest for krop og sjæl.pdf 

Historien bag GROOVE
Danseformen GROOVE er udviklet af den amerikanske danseinstruktør Misty Tripoly, der efter mange år som underviser i dans og fitness besluttede sig for at skabe  en dans, hvor alle kunne udtrykke sig autentisk og udfolde deres fulde potentiale. I dag rejser hun verden rundt med sine workshops, events, retreats og foredrag, og har skabt onlineunivrset bodygroove. Læs mere om GROOVE og Misty Tripoli på: 
www.groovemovement.com

Vil du også danse GROOVE?
Dansen GROOVE findes i forskellige versioner for børn, voksne og familier. Læs mere om mine hold, events og workshops på facebooksiden GROOVE DANSESALON  .

Du kan også finde et dansegulv i nærheden af dig på facebooksiden: GROOVE DENMARK