Hurra for medmenneskelighed – og husk naboen

/ august 29, 2015/ Blog: Verden ifølge Vesterberg

Det er hårde tider. Grusomme. Regeringens flygtningepolitik, og Inger Støjbergs ubehagelige fremturen. Den manglende anstændighed og medmenneskelighed. Handlingslammelsen i forhold til Syrien. Og ikke mindst: Den ulykkelige flygtningestrøm mod Europa, hvor mennesker drukner i middelhavet eller rådner op i en forladt lastbil.

Det eneste gode ved det er, at mange af os ikke kan leve med det længere. Det er blevet så tydeligt, at vi bliver nødt til at gøre noget. De sidste måneders grusomheder har mobiliseret så mange mennesker til at trække i den anden retning.

20140603065011-Logo-SFA1Bevægelsen Venligboerne har spredt sig lynhurtigt og givet gode viljer adgang til at handle. Civile rejser til Lesbos for at hjælpe, andre donerer penge og atter andre tilbyder sofaer, tøj, venskaber, lektiehjælp, støtte og omsorg til de flytninge, der er her i landet. Og når nogle få idioter begår hærværk mod et asylcenter i Jylland, får det en masse mennesker til at sende hjerter, chokolade, blomster og velkomsthilsner til ofrene for chikanen. Kærlig medmenneskelighed i en meget konkret form.

Vi kan kun skamme os over ondskabsfulde hærværkshandlinger, nogle af vores politikere og den poltik, der ikke kun skader de mennesker, det rammer, men også os. Vores samfund. Danmarks inderste kerne og sjæl. For når selv vores poltiske ledere kan tale sådan om andre menesker og være SÅ optagede af at hytte deres eget skind og skubbe alle andre ned fra isflagen, så kan vi andre også. Den indre svinehund er forlængst blevet stueren.

Vi kan også glæde os over det modsatte. Være stolte af alle dem, der gør noget andet. Det er det smukkeste Danmark, jeg har set meget længe. Medmenneskelig og aktiv handling spreder sig over hele landet. Det gør mig stolt midt i skammen. Lad os få det til at vokse.

Lad også denne nye bølge af medmenneskelighed skylle ind over  de mennesker, der har været i landet længe. Det er ikke kun nyankomne asylansøgere, der har brug for en dansk ven. Det er også de indvandrere, der har været i Danmark længe, men alligevel lever isoleret og i en verden langt  væk fra vores. Måske er det din nabo.
Mange dem kender ikke en eneste dansker selv om de bor lige ved siden af os. Lad os drysse lidt af venligheden udover dem også.

Tak til alle jer der holder den medmenneskelige fane højt. Det er det mest opmuntrende, der er sket meget længe. Og vi er mange, der har brug for det. Her, der og inde i os selv.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*