Hyldest til den moderne far

/ oktober 10, 2013/ Blog: Verden ifølge Vesterberg, Verden ifølge Vesterberg

Jeg må egentlig ikke være her. Bloggen er sat lidt på standby, fordi jeg bruger ord, tanker og minutter på et bogprojekt for tiden. Nu har jeg alligevel lige listet mig herind – uden at nogen så det. Jeg har nemlig sådan en lyst til at råbe hurra.

Far med baby -  foto er hugget fra HK.

Far med baby – foto er hugget fra HK.

Et kæmpestort og rungende hurra for den moderne far. I debatten om ligestiling, barsel til fædre, øremærkning eller ej og al det jazz har vi nemlig glemt en ting, synes jeg. At give den moderne far lidt credit for den kæmpestore forandring, han står midt i.

Jeg har et foto af mig selv som baby. Jeg ligger og sover i barnevognen, og min far har skiftet min ble. Og det blev min mor nødt til at tage et billede af.  Bleen buler også lidt og trusserne hænger langt nede ved knæene. Det skete åbenbart ikke så tit.
Da han som nybagt stolt far gik tur gennem byen med min storebror i barnevognen, fik han altid et par drillende kommentarer med på vejen. Det var med andre et ualmindeligt syn at en ung mand gik rundt med en barnevogn dengang oppe i Helsingør. Det er 50 år siden.

I dag tager fædrene barselsorlov!De går til babysvømning, smører madpakker,putter og følger i skole. Det er er trods alt noget af en forandring på 50 år, ikke? Og ja. Det kan blive bedre. Meget bedre. Og ja, det er kun 9 % af fædrene, der tager barselsorlov  – og det burde vi gøre noget ved. Men: kan vi ikke tale pænt til faderen imens? Det er som om den moderne far ofte bliver gjort til et dumt svin, der bare ikke har fattet pointen og stikker af fra deres ansvar. Som her for eksempel. Er fuldstændig enig med budskabet, men tonen?

Evolution of dad

Vi er i gang  med en revolution. Eller en evolution. En kæmpestor en og den er lige gået i gang. Jeg synes, vi skal hylde fædrene for alt det ansvar, de allerede tager. Al den kærlighed, omsorg og energi moderne mænd propper ind i familieprojektet og deres børn. Så derfor: Lad os rejse os op og udbringe en skål for revolutionens tapre fædre:

Den moderne far længe leve – HURRA, HURRA og så det lange

HUUURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Og tag så den barselsorlov.

 

Om bloggen: Vil du vide, når der er nyt på bloggen  – tilmeld dig oppe i højre hjørne. Du er meget velkommen til at kommentere, like eller dele. Tak fordi du læser med.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*