Kampdag. Åh kampdag.

/ marts 8, 2013/ Blog: Verden ifølge Vesterberg, Verden ifølge Vesterberg

Tre skønne kvinder på en hiv klinik i sydafrikanske Lesotho.

Tre skønne kvinder på en hiv klinik i sydafrikanske Lesotho.

Det er Kvindernes Internationale Kampdag. Så snart jeg vågnede, væltede det ind over mig:
Kvoter og bestyrelsesposter. Kvinder vil hellere diskutere bleer end politik. Kvindelige eksperter er underrepræsenterede i medierne. Kvinder tænker kun på deres egen livmoder. Kvinder tør ikke sætte sig i chefstolen. Kvinder holder sig tilbage på jobmarkedet. Kvinder i den kreative klasse tjener mindre end mænd i den kreative klasse. Mænd er mere…..og kvinder er mindre. Kvinder er sådan. Og mænd er sådan.

Allerede kl. 09.29 måtte jeg krybe i medieskjul. Jeg løb rundt i lejligheden for at slukke alle radio og TV stationer. Smed avisen ud og gemte mig på Facebook. Om lidt slukker jeg for telefonen, og jeg kommer ikke ud mere i dag.

Jeg vil sidde her og se på ovenstående foto. Et foto af tre skønne kvinder som jeg mødte på en hiv klinik i Lesotho. Tre unge kvinder, der ligesom alle de andre kvinder og mænd bag dem, ventede på at komme til kontrol og få udleveret deres medicin. Den medicin, der sørger for at holde dem i live. Og i stand til at kæmpe. Hver dag.

Jeg vil også se på dette foto:


Det er fra Indvandrer Kvindecenteret på Nørrebro. Deroppe er det altid Kvindernes ret så internationale Kampdag. Våbnene er lektielæsning med børnene, socialrådgiverbistand, cykelkurser og mødet mellem kvinder. Og mad. Og skabelsen af socioøkonomiske virksomheder, der skaber job til kvinder meget langt væk fra det danske arbejdsmarked.

Rigtig god kampdag.

Post scriptum:
Nå, pyhhh. Så fik vi det overstået for i år. Mikrofonerne er slukket, talerne er i papirkurven og avisernes forsidehistorier skiftet ud. Kvindernes Kampdag er forbi. Med stor fokus på erhvervslivet, bestyrelsesposter, lønforskelle, sproglig diskriminering og debattone. Og mindre på social ulighed – i og udenfor Danmark.

Ja. Der er meget at kæmpe for. Og ikke bare for kvinder. Måske skulle vi bare droppe det ord, og kalde den for Ulighedens Kampdag. Eller indføre en til. Den kamp fortsætter også i dag. I morgen, på mandag….

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*