Mentormødet 4. Velkommen til Vesterbro.

/ marts 19, 2013/ Blog: Verden ifølge Vesterberg, Mentormødet

Salon GhinaNogle gange er folk søde. Meget sødere end man går og tror.

Den libanesiske frisør har været i medierne. Eller i hvert fald i Lokalavisen Vesterbro. I starten af februar bragte avisen en fin lille historie om det libanesiske par, der efter få år i Danmark, har åbnet en salon på Vesterbro. Det var selvfølgelig mig, der fortalte journalisten om salonen. Dels fordi jeg er Ghinas mentor, men mest fordi jeg synes, de er en god historie. En positiv historie om integration og to menneskers ønske om at klare sig i et fremmed land. Vi har brug for at høre den slags historier. Også.

Ghina og hendes mand Nasser havde ikke selv set avisen den morgen, hvor de ankom til frisørsalonen og fandt denne lille hilsen:

"Tillykke med den ny fine salon & velkommen til Vesterbro".

“Tillykke med den ny fine salon & velkommen til Vesterbro”.

En for dem helt ukendt nabo havde gjort sig den ulejlighed at klippe artiklen ud af avisen, laminere artiklen og skrive en personlig velkomsthilsen på bagsiden. Jeg blev helt stolt af Vesterbro. Og glad. Det blev de to mennesker i Salon Ghina også. Så glade at den lille velkomsthilsen nu har fået en særlig plads på væggen i den lille salon.

Artiklen har også fået flere kunder til butikken. Den faste kundekreds bliver langsomt større, og det er der mange grunde til. De er formodentlig tilfredse med både klipning og pris. Med god grund. Men det handler også om noget andet: De to mennesker bag salonen og deres personlighed. Det er to ordentlige mennesker med masser af varme og lune. Og det kan man mærke. Det brager direkte igennem et noget gebrokkent dansk, det manglende ordforråd, tørklædet og alle de andre kulturforskelle. Og det er det, der vælter mig i møde, hver gang jeg er i salonen.

Det er det, der får Nasser til at grine højt med sine kunder eller involvere sig i dem. For eksempel den unge danske mand, der fortalte om den smukke kvinde, han lige havde mødt på nettet. Kvinden ville mødes på en date, men noget virkede forkert, mente den unge mand, der viste Nasser et foto af kvinden. Den smukke kvinde på billedet er en berømt arabisk skuespillerinde. Og det var nok ikke hende, den unge mand skulle på date med. Den unge mand havde ret. Der var noget mystisk ved den dame. Få dage efter kom den unge mand forbi salonen med en gave som tak for hjælpen.

Det er deres personlighed, der skaber den gode stemning i salonen. Det er også derfor, Ghina sidder i sofaen for at drikke kaffe med den ældre kvinde, og lytte til historier om barndommen på Vesterbro. Måske er det også derfor, en fuldstændig ukendt kvinde sætter sig ned for at klippe artiklen ud af avisen og byde parret hjerteligt velkommen til Vesterbro…

Det er i i hvert fald helt sikkert derfor, jeg skriver den her historie. Det er derfor, jeg går hen for at møde min mentee en gang om ugen, og altid går glad derfra. Det er også derfor, jeg altid er lidt i tvivl om, hvem der i virkeligheden er mentor for hvem.

Husk:
Du kan læse alle historier om Den Libanesiske frisør ved at klikke på kategorien: Mentormødet. Tilmeld dig evt, bloggens nyhedsmail – så får du automatisk tilsendt nye indlæg. Du kan også læse artiklen i lokalavisen – find s,28 her: http://www.e-pages.dk/lokalavisenvesterbro/125/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*