Referat af familieråd anno 1974

/ juli 25, 2015/ Blog: Verden ifølge Vesterberg

Forleden fortalte jeg en veninde om de familieråd, vi engang havde i familien Vesterberg. Et rigtigt familiemøde med en dagsorden, ordstyrer og et referat ligesom i enhver anden organisation. Det lyder måske som “noget fra 1970erne”, og det er det sådan set også.

Mappen med referater

Mappen med referater

Jeg synes egentlig, det er en god måde at styre en familie på. En god måde at give sine børn et ansvar, en følelse af at være en del af et fællesskab og et indblik i, hvad det kræver at få en familie til at fungere. Det kunne mange børn i moderne børnefamilier måske have glæde af. Og ikke mindst deres forældre

Det er også et sjovt minde. Vi havde kun familieråd  et par gange, og overholdt sikkert ikke ret meget af det, vi vedtog. Det plejede vi i hvert fald ikke. Alligevel husker jeg det tydeligt.

Da min far døde for et par år siden som den sidste af mine forældre, pakkede vi hele vores barndom ned i kasser. I en af dem fandt jeg en rød mappe og fire stykker krøllet papir fra en dag i familien Vesterberg anno 1974.

Et mødereferat skrevet med min mors håndskrift. Man kan aflæse meget i det referat, synes jeg. Lidt om oliekrisen, den begyndende kvindefrigørelse og måske også den særlige Vesterbergske tone i vores familie. Her kommer referatet i sin fulde længde.

Referat familieråd.

  • Første punkt var Henriks oprydning. Henrik lovede at være flinkere til dette. I øvrigt blev vi enige om fritidsaktiviteter. Skovløb til foråret for os alle tre og guitarspil for Henrik. Henrik bad om at få sine lommepenge – 40,00 kr. udbetalt kontant og ville selv råde over dem. Dette blev accepteret af både mor og far kun med den betingelse, at han ikke kom og bad om flere et par dage senere.
  • Heidi ville gerne have en lillesøster eller lillebror. Dette blev forkastet med tre stemmer mod én. Endvidere mente Heidi  at far skulle stå tidligere op når de er alene hjemme. Henrik skal vækkes i god tid, når han skal i skole og have tid til at spise sin mad. Far lovede at forbedre sig på dette punkt.
  • Næste punkt var hjælp til rengøring. Her var enighed om, at Bent skal være behjælpelig med dette på fri + feriedage. Desuden enedes man om oprydning i haven til sommer. Børnene skal rydde op hver aften. Angående børnenes sengetider blev det vedtaget at det måtte blive kl. 21.00 på fredage og lørdage.
  • Henrik mente at vi havde været på for få ture i 1973. Vi blev enige om at tage Louisiana i samt frihedsmuseet + Zoologisk have til sommer.
  • Næste punkt var rep. af bilen. Vi blev enige om at vores økonomi i øjeblikket ikke tillod den helt store tur, men at vi måtte tage det i etaper – i første omgang udstødningsrør + bremser. 
  • Madplan var til debat og det blev vedtaget, at lave en ugeplan. Henrik får herefter lov til at bestemme to dage om ugen mod, at han ikke kritiserer maden de øvrige dage. Forret eller efterret oftere.
  •  Tapetsering af spisekrog i ferien blev vedtaget.
  • Varme og lys skal der spares mere på og vi enedes om, at lukke for varmen og lyset om natten og når vi forlader de forskellige rum.
  • Henrik lufter Tulle hver dag efter skoletid. (ja, vores hund hed altså Tulle.. Den fik ca. 54 hvalpe, men det er en helt anden historie)

Dokumentet er underskrevet med rødt af de mødedeltagere, der kunne stave:
BV, Henny Vesterberg og til sidst Henrik Vesterberg. Sidstnævnte dog med følgende tilføjelse i parentes: (Dette er skrevet under protest)…

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*