Usømmelig omgang med tragedier

/ august 24, 2017/ Blog: Verden ifølge Vesterberg

Hvis der findes en forbrydelse, der hedder usømmelig omgang med tragedier, er vi mange skyldige i disse dage. Før var det kun Ekstra Bladet, BT eller lignende medier, der klaskede mord, drabelige detaljer og voldsomme udtryk på spisesedlen eller forsiden, og dermed gjorde sig skyldig i usømmelig omgang med  tragedier.

Avisen rodede rundt i de mest makabre gisninger, spekulationer og gyselige detaljer længe før forbrydelsen var opklaret, så inden havde en chance for at beskytte sig selv eller deres børn mod at få tragedien klasket lige op i fjæset og få gnedet næsen ned i de allermest rædsomme deltajer. Heller ikke ofrenes familier, venner, børn eller andre sensitive sjæle. Dengang vidste man, at man skulle lukke øjnene eller kigge væk, når man kørte forbi en kiosk med en voldsom sag på spisesedlen. Man kunne også lade være med at købe lortet.

I dag har alle sit eget medie og dramaet om ubåden er blevet en krimiserie, som alle skriver på. Alle er pludselig eksperter i ubåde, mord, forbrydelser, psykologiske profiler, politiets efterforskning og torsoer. Makabre detaljer ryger og spekulationer ryger ud i debatter og opdateringer, som om det ikke handlede om rigtige mennesker. Det ER en sag, der rammer os alle, men spekulationerne er snart lige så kvalmende som selve sagen. Selvfølgelig taler vi om det. Men: kan vi ikke skrue lidt ned for volumen, spekulationerne…. og lade politiet gøre deres arbejde og vente på svar. I hvert fald i offentligheden. Tænk over hvad du skriver og hvilke ord, du bruger. Du sidder ikke hjemme i din stue. Din profil er en spiseseddel: Hvilket medie vil du gerne være?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*