Vild med bogudgivelse

/ november 8, 2016/ Blog: Verden ifølge Vesterberg

Engang var der en god journalistkollega, der havde besluttet sig for at skrive en bog om sin egen hundehvalp. Hvad dælen…… tænkte jeg. En bog om hunde??? Er konen blevet skør eller hvad sker der for hende? Hvem i alverden finder på at skrive en bog om en hundehvalp???

Så blev jeg selv hundeejer. Og i torsdags udkom den her….:

Forsidefoto: Lisbeth Holten

Forsidefoto: Lisbeth Holten

Tja, Man har jo lov til at blive klogere. Eller måske bare endnu mere skør….Også med hunde.
De der hunde gør noget ved deres ejer, og det er også det, bogen VILD MED HUND handler om. Hvad er det egentlig for et forhold, der opstår mellem hunden og dens ejer?  Og hvad er det, der gør, at sådan et stykke pelset firbenet dyr kan få så stor betydning for sit menneske?

Det er nogle af de spørgsmål, jeg prøver at finde svar på i bogen. VILD MED HUND handler om mit eget møde med delehunden Theo, og hvordan den pludselig vendte op og ned på det hele. Jeg skriver også om hundens visdom og 10 ting, jeg har lært af den. Om glæden ved at have en hund, der tvinger mig til at gå tur hver dag og forbinder mig med naturen. Og mig selv. Jeg har også været ude og lufte 6 andre passionerede hundeejere for at høre dem fortælle historier om hundens væsen, og betydning for dem.

Tegner og dramatiker Nikoline Werdelin var neurotisk angst for hunde – indtil hun pludselig sad nyskilt og ulykkelig i et stort tomt hus med boxeren Trunte som trøstende selskab. Stand-upper Sebastian Dorset der  kalder sig selv for curlinghundeejer og Clara på 13 år, der ser hunden som en slags lillebror.  Kommunikationschefen Christel Skousen Thrane der bruger det at have hund som en slags meditation, og Ulrik Nyvold der sidder i kørestol, men gennem servicehundene Chivas og Rocky har fået sin frihed tilbage. Samt skribenten Klaus Lynggaard der taler om sorgen over at miste en hund. Og om at have en hund ved sin side gennem alvorlig sygdom. Alle sammen bevægende, tankevækkende og sjove historier, som forhåbentlig kan få de fleste hundeejere til at nikke genkendende. Og logre med halen.

Nu har jeg sluppet bogen løs, og den går nu sin første tur ude i verden. Bogen fås i boghandlen, på netsider som Saxo.com og i udvalgte hundebutikker. VILD MED HUND har også fået en hjemmeside og sin egen facebookprofil.  Hvis du ser den et sted derude, håber jeg, at du vil dele den med andre hundeglade tosser. Eller bare klø den lidt bag øret…

Tak fordi du gider at læse med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*