GROOVE for forfatterre, skribenter og alle andre skrivende

Kan man danse sig til et rytmisk sprog?
Ja, det kan man faktisk godt. En god tekst handler nemlig også om rytme, sanselighed og musikalitet. Med min workshop i Skrivedans har jeg kombineret verdens nemmeste dans – GROOVE med kreative skriveøvelser og andre skriveværktøjer. En hel dag med fokus på kreativitet og skaberlyst – både på dansegulvet og i notesbøgerne. Læs mere om min næste workshop i skrivedans her

Alle der skriver på arbejdet eller hjemme ved, at det til tider kan være forbundet med besvær, frygt og diverse præstationsfis. I SKRIVEDANS skriver vi fra hjertet, kroppen og kun for sjov. Du får indblik i forskellige skriveværktøjer og alle de små tricks, der lynhurtigt kan gøre en tekst bedre at læse – og meget sjovere at skrive. Vi danser, ligger stille og lytter til musikken og har god tid til at finde rytmen. Både på dansegulvet og i de små tekster, vi skriver undervejs.

SKRIVEDANS er en workshop for alle der trænger til at finde nye veje til kreativitet og gode ideer. Mange opdager, at dansen, musikken og skriveøvelserne inspirerer så meget at de kommer hjem med notesbogen fuld af tekststykker og ideer, der kan skrives videre på. Som en af deltagerne siger:

“For mig var det sindssygt godt også at få kroppen med, og skabe mere forbindelse mellen krop og sind. Det er meget længe siden, jeg har brugt min krop på den måde. Du tog hånd om usikkerheden ved at danse på en rigtig god måde, og sagde, at vi ikke kunne gøre det forkert. Det blev også overført til skrivningen. Kombinationen af dans og relevante skriveøvelser er rigtig god og meget befriende. Både kropsligt og i forhold til det at skrive.”
–  Louise Grotian.

Ud med præstation – ind med skaberlyst

I SKRIVEDANS ska du ikke præstere noget eller aflevere noget. De små tekster som vi kommer til at skrive i løbet af dagen er dine egne. Du skal ikke dele dem med nogen. Der vil dog være enkelte øvelser, hvor vi læser et par sætninger højt udelukkende for sjov og for at inspirere hinanden.

Mere om dansemetoden GROOVE
GROOVE ER verdens nemmeste og sjoveste dans. Jeg viser 2-3 ultrasimple bevægelser til hver sang, og så danser vi alle sammen det samme, men på vores egen måde. Du skal ikke kopiere nogen, men bare bruge bevægelsen som du og din krop har lyst til. GROOVE handler mest om at nyde musikken og dansen, og det er helt umuligt at gøre det forkert. Derfor kan ALLE danse GROOVE. Der er som regel to egentlige dansesessioner undervejs, men vi kommer også til at lave afspænding, hvor vi bare ligger stille og lytter til musikken. Og selvfølgelig masser af skriveøvelser. Det er forbindelsen mellem krop, tanke og tekst, der skaber magien.

Skribent på dansegulvet
Jeg er journalist, forfatter og tilknyttet virksomheden Skriveværkstedet. Og så er jeg vild med at danse. Især danseformen GROOVE, hvor man ikke behøver lære alt muligt udenad, men bare får lov til at danse sammen, lege og være kreativ. Jeg blev så begejstret for GROOVE; at jeg skrev denne artikel om det til magasinet. Psykologi. Læs hele artiklen via dette link

Men det var ikke nok. Jeg måtte vide mere og tog uddannelsen som facilitator i 2015. Siden har jeg faciliteret GROOVE for børn, voksne og familier. Jeg opdagede også, at metoden i GROOVE er meget effektiv og inspirerende, når det gælder kreativ skrivning. Det er en perfekt kombination, der får skriveglæden og kreativiteten frem i de fleste. For deltagerne kan SKRIVEDANs blive vejen til et helt nyt og mere sanseligt sprog, et katalog af gode skriveideer eller bare rytmisk spark i skivemåsen.

Praktisk info om SKRIVEDANS
Du behøver ikke forberede noget. Du skal bare medbringe behageligt tøj, du kan bevæge dig i. Gerne et tæppe eller en trøje, du kan tage over til dig. Vi danser på bare fødder.
Du får en lille notesbog, men du er også velkommen til at medbringe computer eller hvad du nu plejer at skrive på eller i. Har du en bestemt tekst, du arbejder med pt, så tag den endelig med, men du behøver ikke være i gang med et konkret skriveprojekt.

Tilmelding:
Der er max.12 pladser på en workshop, og i 2020 er der kun en workshop i Skrivedans.
Læs mere om workshoppen og tilmeld dig via dette link